Ce este BDSM Poza Reprezentativa

Ce înseamnă BDSM? Ghid Complet Începători

Fie că ai o viață de cuplu, fie că ești pe modul single and ready to mingle, nu strică să îți condimentezi din când în când zilele (sau nopțile) cu episoade amoroase… altfel. Picanteriile în dormitor sunt recomandate atât în relațiile cu vechime, cât și în cele care reprezintă o simplă aventură. De la îndeplinirea unor fantezii care țin de locuri noi în care să faci sex și până la BDSM, totul stă în creativitate, inventivitate și dorința de a explora împreună. 

Ce înseamnă BDSM?

BDSM este o cultură sexuală în sine. Termenul reprezintă o abreviere (Bondage, Discipline, Sadism, Masochism – trad. sclavie/supunere, disciplină, sadism, masochism) și se referă la activități sexuale consensuale care implică adesea jocuri de rol, schimb de putere și utilizarea constrângerilor fizice și/sau a durerii. Participanții la sesiuni de BDSM trebuie să își dea consimțământul și să desfășoare activități sigure, care nu pot conduce la traume psihice sau fizice. În partidele de sex bazate pe BDSM o persoană își asumă un rol dominant, iar cealaltă un rol de supunere, dominatorul folosindu-se de senzațiie fizice, cum ar fi privarea senzorială sau loviturile pentru a genera plăcere de ambele părți. 

Bondage se referă la constrângerea fizică a unei persoane, folosind adesea frânghii, lanțuri sau alte materiale, în timp ce disciplina se referă la utilizarea regulilor, a pedepselor și a unei ierarhii (dominator – dominat) pentru a controla comportamentul supusului. Sadismul presupune oferirea de plăcere prin provocarea durerii, în timp ce masochismul implică generarea de plăcere prin experimentarea durerii.

Este important de știut că sadomasochismul nu este catalogat drept o tulburare mintală sau un indiciu al vreunei probleme de natură psihică, atât timp cât se bazează pe practici sigure și consensuale. De asemenea, este important ca BDSM-ul să nu fie forțat niciodată asupra nimănui și să nu fie folosit ca mijloc de a controla sau de a răni pe cineva.

Contrar unor opinii, sadomasochismul sau BDSM-ul nu este o subcultură nou creată, ci își are originile cu secole în urmă. De fapt, se crede că denumirea de SM (sadomasochism) vine de la Marchizul de Sade, care a scris în 1785 un roman în care vorbește despre violența sexuală. De asemenea, proprietatea termenilor sadism și masochism îi este atribuită lui Sigmund Freud, dar istoricii în domeniu au convenit că aceste comportamente există de mult mai mult timp. 

Cum poți iniția o astfel de partidă?

Comunicarea este esențială pentru a iniția o partidă de sex bazată pe sadomasochism. Inițierea cu un partener poate fi un proces delicat, deoarece implică discutarea și explorarea dorințelor și a limitelor participanților. BDSM-ul nu este pentru toată lumea și nu oricine va fi confortabil sau interesat să exploreze această formă de sexualitate. Este important să fii respectuos și să înțelegi sentimentele partenerului, să menții deschisă comunicarea și să te bazezi pe sinceritate în timpul procesului. 

În cazul în care dorești să îți satisfaci anumite dorințe și dacă ești în căutare de aventuri, există mai multe aplicații sau comunități unde poți găsi persoane cu aceleași interese. În orice caz, comunicarea rămâne esețială, precum și luarea tuturor măsurilor de siguranță pentru a evita orice neplăceri pot să apară în timpul partidei de sex, cât și după. 

Cum se practică BDSM-ul?

Dacă ești la început în sadomasochism, trebuie să iei lucrurile treptat. Iată câteva reguli pe care ar trebui să le respecți dacă vrei cu adevărat să obții plăcere prin tehnici sexuale diferite de ceea ce cunoșteai până acum:

  • comunică deschis și sincer pentru ca partenerul să îți descopere orice posibile temeri și pentru a ști exact care îți sunt limitele, dorințele și curiozitățile. Ar fi ideal ca partenerul să fie mai experimentat decât tine pentru mai multă siguranță, însă nu este obligatoriu, atât timp cât există comunicare;
  • cel mai bine este să începi cu activități mai simple și să te îndrepți treptat spre cele mai avansate, de exemplu către tehnici de legare sau alte metode de supunere pentru care ai nevoie de accesorii. Acest lucru va ajuta ambii parteneri să se obișnuiască cu ideea de BDSM și să se bucure de cât mai mult confort în timpul partidei;
  • stabilește limite și un cuvânt de siguranță pe care să îl folosești pentru a opri o activitate dacă devine prea mult sau dacă nu te simți confortabil. Amintește-ți că BDSM-ul înseamnă consimțământ și respect reciproc;
  • BDSM-ul poate fi un subiect complex și, de asemenea, fascinant. Tocmai de aceea, e important să te documentezi împreună cu partenerul pentru a descoperi activități care vă sunt ambilor pe plac.

Consimțământ și Cuvinte de Siguranță

Dacă în partidele de sex care includ BDSM nu există consens, vorbim deja despre agresiune fizică. Consimțământul este cheia practicării sadomasochismului în viața sexuală, pentru ca ambii parteneri să se bucure de plăcere în timpul actului. Pentru ca acordul să existe trebuie să se stabilească un set de reguli și limite, confortabile pentru toată lumea. Această înțelegere ar trebui să acopere lucruri precum activitățile în care vă veți angaja sau nu, orice limite sau frici pe care le aveți oricare dintre voi și așteptările pe care le aveți unul de la celălalt în timpul jocului.

Cuvântul de siguranță este un cuvânt sau o expresie pe care tu și partenerul tău o veți putea folosi în orice moment pentru a opri totul, dacă situația devine inconfortabilă, dacă durerea este prea mare sau dacă apare nesiguranța. Cuvântul ar trebui să fie unul ușor de reținut și care poate fi folosit în orice situație. Sigur că regulile și cuvintele de siguranță pot să fie modificate odată cu trecerea timpului, pe măsură ce devii mai avansat în BDSM, de aceea este important să se discute înainte de fiecare partidă și să se revizuiască acordurile. 

Sfaturi și Trucuri

Iată câteva sfaturi și trucuri care sunt utile pentru tine, în cazul în care dorești să explorezi lumea sadomasochismului:

  1. Comunică deschis și sincer pentru a nu trece prin momente delicate în timpul partidei de sex, dar și pentru a te bucura de o relație sănătoasă din toate punctele de vedere.
  2. Documentează-te despre subiect și alătură-te comunităților online în care poți descoperi persoane care împărtășesc propriile experiențe. 
  3. Bazează-te pe încredere și respect. Dacă ești la începutul unei relații și încă nu există încredere solidă, e indicat să începi cu pași foarte mici și cu practici cât mai simple.
  4. Experimentează și distrează-te. BDSM înseamnă să explorezi lucruri noi și să te distrezi alături de partener. Încearcă lucruri noi, atât timp cât te simți confortabil. 
  5. Ai grijă de sănătatea ta fizică și emoțională deoarece implicarea în BDSM poate fi intensă din toate punctele de vedere. 
  6. Fii conștient de context și asigură-te că totul se desfășoară într-un mediu sigur și privat.
  7. Respectă diferite preferințe, limitele și încearcă să îndeplinești dorințele partenerului, atât timp cât nu te afectează acest lucru și doar dacă îți provoacă și ție plăcere. 
  8. Stabilește un plan înainte de a începe partida, mai ales dacă dorești să incluzi activități care presupun durere sau practici riscante. 
  9. Amintește-ți că BDSM-ul este o experiență personală și individuală. Nu există o abordare unică pentru fiecare persoană, deoarece toți avem limite și dorințe diferite.
  10. Dotează-te cu accesorii pe măsură ce avansezi în sadomasochism. Totul va deveni mult mai interesant.

Atunci când îți explorezi sexualitatea și vrei să intri pe un teren nou pentru tine, ai nevoie și de parteneri de încredere. Dacă vrei să aduci ceva nou în viața sexuală și ești tentat de sadomasochism, informează-te și găsește activități care ți se potrivesc atât ție, cât și perechii tale. 

RELATED POSTS
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments