gestionarea emotiilor - poza reprezentativa articol

Gestionarea Emotiilor Afla Cum Scapi de Emotii cu aceste trucuri

Nu există nici măcar o singură persoană în lumea asta care să nu experimenteze diverse emoții în fiecare zi. Emoția este o reacție afectivă, firească și de o intensitate scurtă sau medie care produce modificări în organism.

Unele stări sunt constructive și contribuie la o stare de spirit pozitivă, altele sunt mai puțin constructive și în loc să te ajute, mai mult te încurcă. Modul în care corpul tău raspunde la stimulii externi este direct influențat de inteligența ta emoțională și funcționează ca un mecanism de apărare atunci când ne referim la emoțiile negative. De cele mai multe ori, acestea sunt atât de intense, încât îți pot afecta comportamentul, atenția, viteza de reacție sau te pot pune în situații stânjenitoare care efectiv te blochează.

Dacă simți că ai dificultăți în gestionarea emoțiilor și nu știi cum să te liniștești, uite un exercițiu de respirație care la mine funcționează:

 • Ia o poziție confortabilă în picioare sau pe scaun;
 • Trage ușor coatele în spate;
 • Inspiră adânc pe nas;
 • Numără până la 5 în gând, rar, în timp ce îți ții respirația;
 • Expiră pe nas și eliberează treptat aerul.

Foarte important pentru ca exercițiul să funcționeze este să te concentrezi asupra respirației și să faci tot posibilul să te detașezi de orice alte gânduri. Vei simți brusc o stare de liniște și vei scăpa treptat de emoția negativă datorită căreia pulsul tău a luat-o la goană.

De ce avem emoții și ce se întâmplă în corpul nostru

Probabil te întrebi de ce avem emoții și ce se întâmplă în corpul nostru. Hai să le luăm pe rând. Dacă ești o persoană emotivă, vreau să-ți spun că nu este nimic în neregulă cu tine! Este absolut normal să ai emoții. Toți le avem. Reacționezi pozitiv sau negativ la stimulii externi. Toate situațiile cu care te confrunți sunt trecute printr-un filtru emoțional și îți generează o serie de stări, gânduri care sunt fie mai greu, fie mai ușor de gestionat. Aici este de fapt diferența: modul în care gestionezi și depășești situațiile stresante care nu îți dau voie să te manifești la adevăratul tău potențial. Dacă nu înveți cum să îți stăpânești emoțiile, vei pierde oportunități cu care este posibil să nu te mai întâlnești. Atât de important este să lucrezi cu tine. 

Pentru a învăța cum să îți gestionezi emoțiile trebuie să înțelegi ce se întâmplă de fapt în corpul tău. De fiecare dată când te confrunți cu o situație stresantă, neașteptată, nouă sau care te scoate din zona de confort, inima trimite un puternic semnal electromagnetic către organism. Cu cât bătăile inimii cresc în intensitate, cu atât devii mai emoțională și simți că nu mai poți controla tot ceea ce se întâmplă în jurul tău. 

Mai mult decât atât, toate aceste stări îți slăbesc sistemul imunitar. De aceea este foarte important să îți controlezi reacțiile. Cu cât le acorzi mai multă atenție și rămâi blocată în emoții neconstructive, cu atât mai mult se creează un exces energetic dăunător: tristețe, frustrare, lipsa chefului de viață, sentimentul că nu ești suficient de bună sau de capabilă. 

Cum să scapi de emoții și să te liniștești

Ce trebuie să reții din toate aceste procese fiziologice care se întâmplă în corpul tău, este că până la urmă, emoțiile sunt niște presupuneri. Niște presupuneri sau judecăți care de cele mai multe ori se dovedesc nejustificate. Și aici totul pleacă de încrederea în propriile tale forțe. 

Prin urmare, încrederea în tine este primul pas pentru a scăpa de emoții și pentru a te liniști. Tot ceea ce ți se întâmplă este doar o situație pe care dacă înveți cum să o gestionezi corect, dintr-o aparentă problemă, se va transforma într-o soluție. Schimbă paradigma și învață cum să întorci lucrurile în favoarea ta. 

Următorul pas în calmarea emoțiilor este pur și simplu să nu le permiți să preia controlul. Controlează-le tu pe ele. Conștientizează-le și acceptă-le! Simți teamă? Acceptă acest sentiment, întreabă-te care este motivul pentru care simți asta și gândește-te ce poți face efectiv pentru a depăși momentul. Este justificat ceea ce simți? Dacă da, poate tu singură te-ai pus într-o situație nepotrivită și ți-ai forțat limitele. Ai grijă să nu se mai întâmple. Nu este justificată? Întreabă-te care este motivul pentru care perspectiva ta este greșită. Poate ai un blocaj pe care dacă îl depășești, ai rezolvat deja jumătate din ecuație. 

Ce mai poți face pentru a te asigura că emoțiile nu vor prelua controlul asupra ta, este să îți stăpânești propriile gânduri și impulsuri. Nu acționa și nu lua decizii în momentele de maximă tensiune. Trage aer adânc în piept și nu te lăsa pradă momentului. Gândește în perspectivă astfel încât să nu acționezi nepotrivit, să nu faci o greșeală pe care mai târziu o vei regreta. 

Și nu în ultimul rând dar poate cel mai important lucru pe care îl poți face pentru a scăpa de emoții, este să ieși cât mai des din zona de confort. Da, ai citit bine! Dacă ești o persoană emotivă și vrei să depășești acest lucru, fii curioasă să explorezi. La început îți va fi mai greu, însă practica este mama învățăturii. Cu cât lucrezi să îți depășești limitele, cu atât va deveni o obișnuință și te vei trezi într-o zi că toate lucrurile care în mod normal îți făceau pulsul să o ia la goană, le faci acum cu ușurință. Nu încerci nimic nou și rămâi în zona de confort, nu se schimbă nimic. Nu crești, nu evoluezi. Nu îți dorești asta, nu-i așa? 

Cum să scapi de emoții la un interviu

De cele mai multe ori emoțiile apar atunci când ne dorim cu ardoare să obținem un lucru. Cum ar fi participarea la un interviu pentru un job foarte bine plătit care te poate scoate din impasul financiar în care te afli. Miza e mare și știi că trebuie să dai tot ce e mai bun. Totul trebuie să fie perfect, pui o presiune enormă pe tine, și, bineînțeles, emoțiile încep să își facă de cap. 

În situațiile de acest gen, dacă nu înveți cum să te stăpânești, poți pierde oportunități. Și știi prea bine că în viață, oportunitățile vin rareori. Tocmai de aceea stresul este și mai mare. Prin urmare, uite câteva sfaturi utile despre cum să scapi de emoții la un interviu și să capeți mai multă încredere în tine: 

 • Controlează-ți postura și limbajul corpului 

Nu sta aplecată, îndreaptă-ți spatele și nu îți mișca mâinile și picioarele constant pentru că îi vei transmite recrutorului nervozitate și își va da seama că nu ești sigură pe tine în acel moment. 

 • Controlează-ți tonul vocii și dicția 

Cu cât vorbești mai clar, structurat și adaptat situației, cu atât vei transmite că știi despre ce vorbești și că ai situația sub control. 

 • Menține contactul vizual

Respectă persoana cu care vorbești și îndreaptă-ți privirea către ea. În caz contrar, vei transmite un mesaj eronat cum că nu ești interesată neapărat de discuție. 

 • Nu uita să zâmbești

Persoanele care emană energie pozitivă sunt mult mai apreciate decât cele care afișează o postură rigidă. Un zâmbet sincer face mai multe decât o mie de cuvinte! 

 • Ai grijă de imaginea ta

Ținuta, machiajul și igiena sunt aspecte decisive. Prima impresie contează! Asigură-te că respecți codul vestimentar al organizației. 

 • Fii transparentă și alocă-ți timp

Nu știi răspunsul la o întrebare? Nu te grăbi să treci peste. Cere lămuriri suplimentare sau pur și simplu recunoaște că nu deții informațiile respective. 

Emoțiile sunt în strânsă legătură cu încrederea pe care o ai în propria persoană. Cu cât te simți mai bine în pielea ta și ai grijă la aspectele enumerate mai sus, cu atât vei fi mai stăpână pe situație și vei transmite recrutorului o impresie memorabilă. 

Cum să scapi de emoțiile din fața camerei de filmat

Recent am fost întrebată în cadrul unui interviu de angajare la studio de videochat Vivadiva Iași cum se pot depăși emoțiile din fața camerei de filmat. Ei bine, știu că majoritatea fetelor care sunt la început de drum, atunci când văd beculețul de la cameră pornit sunt cuprinse de panică atât de tare, încât uită și să respire. Și este de înțeles pentru că atunci când ești în fața camerei de filmat e că și cum ai vorbi în fața unui public. Nu este un lucru ușor dar deloc imposibil. 

Pe lângă faptul că trainerii noștri oferă suport și sunt alături de fetele noastre cu sfaturi concrete despre ce și cum trebuie să facă, sunt și alte metode prin care poți depăși emoțiile: 

 • Relaxează-te înainte de a intra în sesiune. Sau mai bine spus, răsfață-te. Un somn bun, o plimbare în aer liber sau savurează prăjitură ta preferată. În modul acesta vei reuși să te detensionezi și să iți eliberezi mintea de toate gândurile negative;
 • Încarcă-te cu energie pozitivă și pune zâmbetul la purtător. De cele mai multe ori ne inducem singure anumite stări, tocmai de aceea este important să “forțăm” un pic lucrurile. Zâmbetul este molipsitor nu doar pentru cei din jurul tău ci și pentru tine;
 • Pregătește un script dacă ești la început pentru a nu uita ce ai de spus. După ce capeți experiență, lucrurile vor veni de la sine, natural;
 • Concentrează-te pe ceea ce trebuie să faci și fii 100% acolo. Nu te lăsa distrasă de gânduri și fii cât mai naturală și în elemental tău; 
 • Asigură-te că ai o ținută în care te simți confortabil și feminină deoarece îți va crește nivelul stimei de sine și fix asta vei transmite și celorlalți. Foarte important este și make-up-ul aici, însă la Vivadiva Iași, o echipă întreagă se va asigura că strălucești înainte de a intra în tură;
 • Exersează, exersează și iar exersează. Cu cât te filmezi mai mult cu atât vei căpăta din ce în ce mai multă experiență și vei scăpa de emoții. 

Și asta nu e tot! Sunt doar câteva lucruri care ajută enorm și în plus ai în permanență sprijin din partea noastră la fiecare pas. 

Cum te ajută cariera de model de videochat să scapi de emoții

Am văzut atâtea povești de succes în studioul nostru de videochat încât chiar sunt 100% convinsă că succesul este garantat atunci când știi ce vrei și ești determinată să îți depășești toate limitele. Sunt fete care au început de la 0, fără nicio experiență și care acum s-au transformat în adevărate dive. Au o încredere extraordinară în ele și au scăpat definitiv de emoții.

Dacă te întrebi cum te ajută cariera de model de videochat să scapi de emoții, lucrurile sunt cât se poate de simple:

 • Te scoate maxim din zona de confort și te provoacă în fiecare zi să-ți depășești limitele;
 • Îți crește încrederea în tine deoarece vei avea un nivel de trai peste medie și nu te vei mai stresa de la o lună la alta în privința banilor;
 • Vei avea suficienți bani cât să îți permiți să călătorești în destinații exotice și să îți cumperi haine de firmă care să te facă să te simți bine în pielea ta;
 • Îți vei permite operații estetice dacă vrei să îmbunătățești ceva la tine;
 • Vei interacționa cu clienți din toată lumea și vei învăța lucruri noi;
 • Îți vei redescoperi feminitatea și senzualitatea;
 • Bărbații vor plăti pentru sesiuni private cu tine, ceea ce te va ajuta să conștientizezi că ai o mulțime de calități;
 • Vei învăța limba engleză, deoarece asigurăm meditații și acest lucru te va ajuta să evoluezi.

Cariera de model de videochat nu doar că te ajută să scapi de emoții dar te schimbă total ca femeie. Îți deschide posibilități și oportunități la care până acum poate că nici măcar nu ai visat. Dacă vrei să fii o Femeie de succes, puternica si independenta trebuie să acționezi acum și să faci tu pasul către o viață mai bună. Nu mai aștepta de la alții, preia controlul asupra propriei vieți dacă vrei să fii cu adevărat împlinită și fericită. Lucrează la punctele tale slabe dacă vrei să ajungi acolo unde îți dorești. 

Trucuri pentru a scăpa de emoții 

Când sunt constructive emoțiile te ajută, însă atunci când sunt negative stau între tine și varianta ta mai bună. De aceea trebuie să profiți la maxim de toate șansele și situațiile care te scot din zona de confort și pun cărămidă cu cărămidă la evoluția ta. 

Pe lângă toate astea, uite și alte trucuri pentru a scăpa de emoții în orice situație: 

 • Gândește-te mai degrabă la ce poți câștiga din situația respectivă și nu la ce poți pierde. Un eventual dezastru este doar în mintea ta de cele mai multe ori;
 • Înconjoară-te de oameni care cred în tine și care te susțin. Simplul fapt că îi știi acolo te va ajuta să treci cu brio peste toate situațiile dificile; 
 • Ai încredere în tine și repetă-ți în gând cât de des: merit și pot obține tot ceea ce îmi doresc!
 • Nu te gândi neapărat la rezultat și canalizează-ți energia pe fiecare pas în parte pe care trebuie să îl faci pentru a ajunge acolo unde îți dorești; 
 • Anticipează ce ar putea merge prost într-o situație anume și caută soluții pentru a-ți crește șansele de câștig;
 • Începe să fii o persoană activă, fă mișcare ori de câte ori poți pentru că acest lucru îți va crește nivelul de energie; 
 • Folosește afirmații pozitive pentru a te încuraja și pentru a-ți crește nivelul stimei de sine;
 • Învață să spui NU oamenilor și situațiilor care nu sunt benefice pentru tine;
 • Fă-ți timp pentru tine și bucură-te de micile realizări;

Nu este nimic ce nu poți realiza dacă tu îți propui asta. Inclusiv gestionarea emoțiilor. Important este să începi de undeva și să-ți spui DA ori de câte ori se poate. Nu lăsa emoțiile să devină un impediment pentru tine dacă vrei ca mâine să ai o șansă pentru o viață trăita la cote maxime, 

RELATED POSTS
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments