Femeie Puternica si Independenta la studioul VIvadiva din Iasi

Cum să devii o Femeie Puternică și Independentă

Prin comparație cu bărbații, femeile sunt considerate adeseori “sexul slab”. Cred că este cazul să depășim acest stereotip și să recunoaștem că o femeie este puternică și independentă pentru că poate să realizeze orice își dorește. În zilele noastre vedem atâtea exemple de femei remarcabile în jurul nostru care și-au depășit toate limitele posibile și imposibile, încât ar trebui să reflectăm înainte de a emite păreri nejustificate. Și nu spun asta doar pentru că suntem în secolul 21 și că se pledează din ce în ce mai mult pentru egalitatea între sexe sau că numărul femeilor care ocupă funcții de conducere în România crește de la un an la altul… O spun dintr-o perspectivă obiectivă susținută de fapte concrete. 

Cred că suntem cu toții de acord că o femeie poate performa în toate ariile vieții: familie, profesie. Are capacitatea de a se adapta în aproape orice situație și este orientată pe soluții, nu doar pe probleme. Uită-te în jurul tău dacă te-ai întrebat cel puțin o dată cum să devii o femeie puternică și independentă și vei găsi suficiente exemple care te vor ajuta să îți dai seama că și tu poți să fii o femeie de succes. 

În acest articol o să dezbatem pe larg acest subiect și sper să te ajute cu o nouă perspectivă privind modul în care poți obține tot ce vrei de la viață. Nu ține de societate, de cei din jurul tău sau de noroc. Ține doar de tine și de modul în care alegi să te raportezi la tine însuți. Tu singură decizi dacă vrei să fii o femei puternică sau nu. Tu alegi cum vrei să arate ziua de mâine și nu o pot face alții în locul tău dacă tu nu le dai voie. Nu uita asta! 

 Ce au în comun femeile puternice și independente

Cred că cea mai importantă idee care ar trebui să îți rămână bine împământenită în minte din acest articol este că dacă vrei să joci în liga mare trebuie să fii determinată. Determinată să alegi tu pentru tine și să decizi în favoarea ta, indiferent despre ce este vorba. Asta este ce au în comun femeile puternice și independente. Ele nu așteaptă să li se ofere ci își iau ceea ce li se cuvine. Nu își pierd timpul cu lucruri care le țin pe loc și îndrăznesc să acționeze pentru a-și îndeplini toate visurile. Vrei să ai o viață de vis, să fii respectată, să îți poți permite orice și oricând și să îți trăiești viața la maxim. 

Decide tu pentru tine și nu mai rămâne blocată în situații care te trag în jos. Scopul este să mergi doar înainte, nu să rămâi pe loc sau mai rău, să faci pași înapoi. Femeile independente și puternice nu își plâng de milă ci vânează acele oportunități care le pot schimba viața în bine. Dacă simți că acum ești prinsă în povestea altcuiva, fă tot posibilul să ieși din cercul ăsta vicios pentru că totul stă în mâinile tale și puterea de a decide tu pentru tine, înseamnă evoluție. 

Cei care stau în preajma femeilor puternice realizează și ei la rândul lor lucruri extraordinare. Toți cei care vor alege să meargă alături de tine se vor simți inspirați de forța ta, vor căuta să se ridice la nivelul așteptărilor tale. Tocmai de aceea este atât de important să lucrezi cu tine pentru a deveni cea mai bună variantă a ta. 

Fii femeia de care un bărbat are nevoie! Fii femeia de care familia ta are nevoie! Fii femeia de care toți cei care te cunosc au nevoie pentru a reuși să-și depășească toate limitele. Dacă înveți cum să fii o femeie de succes, tu vei fi centru universului și tot ceea ce te înconjoară va gravita în jurul tău pentru că meriti și poți să strălucești. 

Ce calități au femeile independente și puternice

Hai să vedem cum poți să strălucești și să vorbim despre ce calități au femeile puternice și independente. Poate până la final, îți vei schimba perspectiva și vei realiza că deja ești extraordinară (în caz că aveai dubii în privința asta) sau vei ști ce trebuie să dezvolți la tine pentru a reuși.

Și aici eu văd 3 calități cheie pe care orice femeie care vrea să fie independentă și puternică trebuie să și le cultive:

Stabilitate emoțională

O femeie puternică are o inteligență emoțională peste medie. Își conștientizează emoțiile și nu se lasă controlată de acestea, indiferent că vorbim de sentimente negative sau pozitive. Este foarte important să analizezi obiectiv stările prin care treci și să nu acționezi sau să iei decizii pe baza lor. Ai o zi proastă, ești nervoasă, tristă sau dezamăgită? Nu se sfârșește lumea. Nu te închide în tine și nu arunca în jurul tău negativism pentru că vei rămâne blocată într-un cerc vicios din care cu greu vei ieși. La polul opus, daca ai o stare de spirit extraordinară, ai grijă să nu acționezi cu exces de zel. Este minunat să fii fericită, îndrăgostită și empatică. Însă, controlează-ți aceste stări prin filtrul obiectiv al mintii și fii cu ochii larg deschiși dacă vrei să nu te îndepărtezi de obiectivele tale sau să nu-ți formezi o perspectivă greșită asupra lucrurilor.

Senzulitate 

O femeie independentă știe că pentru a fi iubită și apreciată este important să se iubească ea pe sine însuși, să-și înfrângă toate temerile și să scape de inhibiții. Mai pe scurt, să-și redescopere senzualitatea. Senzualitatea este arma secretă a femeilor, dacă-i putem spune și așa, care a pornit sau a oprit războaie, a cucerit definitiv inimi și cred că lista poate continua la nesfârșit. Este o calitate înnăscută, crede-mă. Dacă ai dubii și crezi că senzualitatea nu este neapărat o calitate pe care o poți avea, lasă-mă să te contrazic. Nu există femeie care să nu-și poată cultiva această calitate. Este ceva specific nouă și tot ceea ce trebuie să faci este să te redescoperi, să-ți recâștigi încrederea în tine, să te iubești mai mult, să te prețuiești și să-ți aloci timp pentru mici bucurii care să te pună în adevărată ta valoare.

Spiritualitate

O femeie puternică este însetată de cunoaștere și își trăiește viața precum un miracol. Știe să se bucure de tot ceea ce viața are să îi ofere și caută neîncetat modalități prin care să își arate recunoștința. Chiar dacă este conștiență de puterea pe care o are, nu uită să coboare cu picioarele pe pământ și să contribuie la ajutorarea celor mai puțin norocoși. Atunci când nu uiți să îți arați recunoștința față de darurile primite și vrei să dai mai departe macar 1% din tot ceea ce ai, universalul te va răsplăti înzecit. Și aici nu mă refer neapărat la partea financiară. Poți oferi un gând bun, un sfat, o noua perspectivă. Orice consideri că este util celor din jurul tău, fără să ai o atitudine superioară.

Modele de femei puternice și independente

Nimic nu este imposibil pentru cele care decid să trăiască viața pe care și-o doresc și își cultivă calități care le vor ajuta să rămână memorabile. Sunt numeroase modele de femei puternice și independente care au schimbat cursul istoriei sau care au devenit un etalon de feminitate și succes. 

Și aici o să-ți dau doar câteva exemple de femei al căror nume sunt convinsă că nu îți este necunoscut:

Marilyn Monroe – actriță, model, cântăreață, sex simbol, divă a secolului XX și cea mai cunoscută blondă din istorie. Nu a avut o viață tocmai ușoară și cu toate acestea a depășit copilăria dificilă pe care a avut-o și a devenit una dintre cele mai mari şi de durată sex simboluri ale lumii. Filmele lui Marilyn Monroe au avut încasări de peste 200 de milioane dolari.

Sursa: wikipedia.org
Sursa: wikipedia.org

Coco Chanel –  una dintre cele mai mari creatoare de modă ale secolului al XX-lea. S-a născut într-o familie săracă și a făcut primii pași în lumea modei în anul 1908 în calitate de creatoare de pălării. Un an mai târziu și-a deschis primul magazin și datorită talentului de a anticipa dorințele și gusturile femeilor din timpul său, a avut un succes răsunător. Câțiva ani mai târziu se lansează pe piața parfumurilor și face din Chanel n°5, cel mai vândut parfum din lume. Și asta nu e tot! A revoluționat anii ’20 prin abordarea ei noncoformistă. Încălțăminte bicoloră, genti gigantice, ceasuri unisex și bijuterii, sunt doar câteva din creațiile ei îndrăznește pentru acea epocă. A fost o femeie liberă și independentă care a contribuit la conturarea unui nou stil de viață.

Scarlett Johansson – actriţa cu cele mai mari venituri în top 10 femei de succes. Este renumită pentru rolul sau de Black Widow în Universul Cinematic Marvel și revista Time a numit-o unul dintre cei mai influenți 100 de oameni din lume în 2021. Și-a făcut debutul în film la vârsta de doar 9 ani, însă prima interpretare care i-a adus aprecieri a fost rolul din „The Horse Whisperer”, obținut la vârstă de 13 ani.

Sursa: wikipedia.org

Și tu poți fi o femeie independentă și puternică 

Dacă alte femei au reușit, deși au început de la 0 și nu au provenit din familii bogate, ce te face să crezi că tu nu ai reuși? De ce să îți închizi visurile într-un sertar și să trăiești o viață plină de frustrări când poți profita de fiecare moment la maxim? Cine decide că poți face ceva sau nu? Îți spun eu, doar tu. După cum am mai spus, totul pleacă de la tine. Dacă tu îți dorești suficient de mult și investești în tine pentru a deprinde abilități care să te propulseze spre succes, nu ai cum să nu reușești. În caz contrar, vei continua să te întrebi de ce unele au viața pe care și-o doresc și tu nu. Decide să îți iei viața în propriile mâini și te vei trezi într-o zi surprinsă de tot ceea ce ai realizat. Lasă-te inspirată de cele care au reușit deja și renunță la convingeri limitative care nu îți dau voie să avansezi, cum este și exemplul Paulei care a reușit în doar câteva luni să-și schimbe realitatea și să fie o femeie independentă și puternică ce își trăiește viața după propriile reguli. Află mai multe despre povestea ei, aici

Cum devii femeia de succes, puternică și independentă

Devii o femeie de succes, puternică și independentă atunci când conștientizezi că fericirea ta este în propriile tale mâini și că nu depinzi de absolut nimeni. Este o condiție esențială să ai încredere în propriile tale forțe și să renunți la obiceiul de a căuta validare și recunoaștere de la ceilalți. În primul rând trebuie să fii tu mulțumită cu tine însuți pentru că ăsta este secretul femeilor care ajung să aibă tot ceea ce își doresc. Lucrurile pe care ți le oferi ție sunt valori pe care ceilalți nu ți le pot lua.

Așadar, nu uita:

  • Pune-te pe primul loc și oferă-ți lucrurile de care ai nevoie: înțelegere, răbdare, afecțiune;
  • Renunță la oamenii toxici din viața ta pentru că nu vor face altceva decât să-ți scadă nivelul stimei de sine și să te tragă în jos;
  • Nu te mai compara cu alții, ești unică și asta e super puterea ta;
  • Când ai ceva de spus, spune! Nu renunța la crezurile tale pentru convingerile altor persoane;
  • Nu depinde de nimeni și de nimic dacă vrei să strălucești și să nu trăiești în umbră;
  • Ai încredere în propriile tale forțe și vei reuși indiferent de circumstanțe. 

5 obiceiuri care te ajută să devii o femeie de succes

Nu spune nimeni că totul se întâmplă peste noapte și că brusc vei deveni alt om, cu o mentalitate orientată spre creștere și încrezătoare în propriile tale forțe. Însă, dacă îți dorești cu adevărat să faci o schimbare, uite 5 obiceiuri care te ajută să devii o femeie de succes: 

1. Ieși din zona de confort

Provoacă-te în fiecare zi și implică-te în activități de care în mod normal a-i sta deoparte. Fii curioasă să explorezi noul pentru că altfel nu se va schimba nimic în viața ta. Știu că ceea ce te ține pe loc este frica de eșec, însă dacă nu încerci, ai eșuat deja. 

2. Stabilește-ți obiective realiste și măsurabile

Pune la punct un plan de acțiune care să te ducă acolo unde îți dorești. Nu doar scopul final este important ci și procesul în sine: cum ajungi din punctul A în punctul B. Ce trebuie să schimbi la tine, când și cum? 

3. Investește în dezvoltarea ta personală

Descoperă-ți slăbiciunile și investește timp pentru a le transforma în calități. Conștientizează-ți punctele forte și folosește-le pentru a te dezvolta și mai mult sau pentru a-ți realiza obiectivele. Este foarte important să te analizezi obiectiv dacă vrei cu adevărat să fii o femeie de succes. 

4. Ai grijă de tine

Nu uita să îți aloci timp pentru tine. Până la urmă, tu ești cea mai importantă persoană din viața ta. Iubirea de sine nu este egoism. Este o necesitate. Oferă-ți mai mult dacă vrei să primești și de la ceilalți. Îngrijește-te, pune-ți în valoare feminitatea și recompensează-te ori de cate ori poți pentru fiecare realizare. 

5. Zâmbește mai des! 

Se spune că fericirea este molipsitoare. Sunt de acord! Nimănui nu-i plac oamenii ursuzi și pesimiști. Schimbă-ți starea de spirit și fii orientată pe soluții. Probleme vor apărea tot timpul însă nu te ajută cu nimic să rămâi blocată acolo. Orice situație are și o rezolvare. Așadar, capul sus, zâmbetul la purtător și hai să cucerim lumea! 

Sper că ai înțeles de fapt care e secretul pentru a fi o femeie independentă și puternică: crede în tine! Cam asta e tot ceea ce trebuie să reții și vei reuși să schimbi, nu doar lumea ta, ci a tuturor! 

RELATED POSTS
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments