Monica este un model de videochat care recomandă această meserie tuturor femeilor care vor mai mult de la job lor

Îți place ceea ce faci la muncă? Ți se pare că ești plătită corect în raport cu timpul pe care îl petreci la birou? Până nu de mult și eu lucram de dimineața până seara, la finalul zile ajungeam acasă pur și simplu epuizată și când îmi verificam contul bancar la sfârșitul lunii, mă gândeam dacă chiar are rost să muncesc atât de mult sau mai bine ar fi dacă aș sta acasă?

Se spune că în România nu se fac diferențe între bărbați și femei în ceea ce privește nivelul salariilor, volumul de muncă sau sarcinile de lucru. Dar în realitate lucrurile nu stau chiar așa.

La fostul meu job eram discriminată

Eu de exemplu m-am angajat în echipa de publicitate a unei companii celebre și pe aceeași poziție cu mine mai era un tânăr, cam de vârsta mea. Nici ca pregătire sau experiență nu pot să spun că situațiile noastre erau prea diferite și nici salariile nu difereau pentru că ne-am apropiat și chiar dacă nu se face, ne-am împărtășit acest mic secret unul altuia. Dar în ceea ce privea volumul de sarcini, munceam nu două sau de trei ori mai mult ca el, ci infinit mai mult.

Doar pentru că sunt o fire organizată și destul de creativă mi se cereau din partea superiorilor tot felul de lucruri, primind ca argumente de genul: în el nu putem avea la fel de multă încredere sau dacă îți cerem ție, știm sigur că iese bine. Și cu toate că la început poate să ți să pară măgulitor faptul că ești apreciat și primești proiecte importante, cu timpul, când vezi că munca ta nu se reflectă și în nivelul câștigurilor, situația devine cu adevărat frustrantă.

Și chiar nu pot să-l învinuiesc sub nicio formă pe colegul meu pentru că nu era deloc vina lui, doar pentru faptul că eram femeie și păream mai responsabilă, aveam parte de un tratament discriminatoriu, care mă defavoriza din plin. Astfel, m-am hotărât să-mi dau demisia și să încerc un job unde a fi femeie este un atuu, nu un dezavantaj.

Ca model de videochat mi-am găsit locul în lume

Recunosc că nu știam prea multe despre domeniul videochatului atunci când am fost la primul și singurul meu interviu din această industrie. Dar angajatorii mei mi-au inspirat încredere și după ce mi-au explicat cum stă de fapt treaba cu videochatul, am zis că merită să încerc.

Vechiul meu post în publicitate s-a dovedit util pentru prima oară în viața mea deoarece învățasem cum să vorbesc cu oamenii și ce trebuie să le spun ca să-i atrag de partea mea. De aceea, aș putea spune că jobul de model de videochat mi-a venit cumva natural.

Mai este și partea cu seducția, jocul misterios pe care trebuie să-l joci dacă vrei să ai succes în calitate de model. Dar cred că orice femeie se pricepe la jocul acesta dacă stă puțin să se autoanalizeze și își descoperă mai întâi punctele forte. De aceea, nici din acest punct de vedere nu mi-a fost foarte dificil.

Nu mă consider neapărat o femeie frumoasă, dar îmi cunosc calitățile și dacă mi le pun în valoare mă transform într-o cu totul altă persoană față de cea pe care o vezi pe stradă zi de zi.

Iar una din părțile cele mai bune ale meseriei de model este faptul că nici măcar nu trebuie să te chinui tu singură să te machiezi sau să-ți alegi hainele pentru că în orice studio care se respectă găsești măcar un make-up artist care să te ajute și să te îndrume.

Și astfel, după un job ratat, dar continuând să-mi păstrez speranța, am reușit să găsesc ceea ce mi se potrivește și să câștig astfel exact cât merit pentru efortul pe care îl depun. Mai am până să-mi ating adevăratul potențial în calitate de model de videochat, dar voi continua să mă perfecționez și cu siguranță voi ajunge unde îmi doresc.

RELATED POSTS
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments