imagine reprezentativa articol de blog videochat sau onlyfans

Ce este Only fans?

Crearea de conținut a devenit una dintre cele mai populare metode de a face bani în era digitală. După Facebook, Instagram, TikTok și alte platforme dedicate, Only Fans a urcat rapid în topul preferințelor utilizatorilor, dar și a celor din spatele conturilor de succes. Cel mai simplu pentru a înțelege ce înseamnă OnlyFans este să îți setezi un profil, iar apoi să te conectezi cu alte profiluri de interes pentru tine. Înainte, însă, ar fi bine să știi ce trebuie să faci pe OnlyFans pentru a-ți transforma ideile în bani, dar și cum să interacționezi cu alte persoane. 

Platforma OnlyFans oferă utilizatorilor posibilitatea de a plăti un abonament pentru a se bucura de conținut exclusiv din partea creatorilor de conținut cu care doresc să interacționeze. Cei care încasează aceste taxe lunare pot să ofere acces la fotografii, filmuțele sau pot realiza streamuri live. Inițial, OnlyFans a fost gândit pentru industria divertismentului pentru adulți, dar în prezent include creatori dintr-o varietate de domenii, inclusiv fitness, muzică sau artă culinară. 

Câți utilizatori are OnlyFans în 2022?

Ultimele date arată că numărul de utilizatori pe OnlyFans are o creștere fulminantă – cu 70% pe lună. În anul 2022, peste 170 de milioane de useri și-au creat cont, în timp ce 1,5 milioane de persoane s-au înregistrat în calitate de creatori de conținut. În fiecare zi apar 500.000 de conturi noi pe OnlyFans.

Acest număr foarte mare și, de asemenea, în continuă creștere, arată interesul tot mai crescut pentru conținutul realizat în mod profesionist. Persoanele care vor să își suplimenteze semnificativ veniturile prin intermediul platformei OnlyFans trebuie să fie creative și să ofere utilizatorilor ceea ce aceștia își doresc.

Cum funcționează OnlyFans? 

Modul în care funcționează OnlyFans nu se diferențiază cu mult față de alte platforme sau rețele de socializare deja consacrate. În primul rând, atunci când vrei să fii parte a acestei comunități trebuie să îți creezi un cont – pe care poți încărca fotografii sau conținut video. Următorul pas este să decizi dacă profilul tău va fi privat sau public. În cazul în care optezi pentru un cont privat (așa cum au majoritatea creatorilor de conținut), orice utilizator care dorește să interacționeze cu tine și să vadă ceea ce postezi, va trebui să plătească un abonament lunar, aceasta fiind cea mai simplă modalitate de a câștiga bani prin OnlyFans.

Valoarea abonamentului este stabilită de către persoana căreia îi aparține contul, un anumit procent fiind încasat de platformă. În mod normal, creatorii de conținut obțin aproximativ 80% din taxele stabilite inițial. O altă modalitate de a câștiga prin intermediul OnlyFans este interacțiunea privată cu abonații.

Câți bani poți câștiga din OnlyFans?

Sumele care se pot câștiga din OnlyFans sunt de-a dreptul fabuloase, mai ales atunci când vine vorba de vedete. Un top realizat de reviste de specialitate o plasează pe Blac Chyna pe locul 1, cu venituri lunare de 20 de milioane de dolari, urmată de Bella Thorne (11 milioane de dolari) și Cardi B (9,43 milioane de dolari). 

În România, o tânără în vârstă de 23 de ani se laudă cu venituri de 1000 de euro pe zi. Aceasta creează conținut explicit pentru OnlyFans și se bucură de atenția a milioane de oameni din întreaga lume. 

Cine câștigă cei mai mulți bani din OnlyFans?

Pe primul loc în topul celor mai bine plătiți creatori de conținut pe OnlyFans se numără vedetele. Notorietatea de care se bucură staruri precum Cardi B sau Amber Rose determină fanii să plătească sume foarte mari pentru a avea acces la fotografii și filmulețe cu acestea. 

Totuși, nu trebuie să fii vedetă internațională pentru a câștiga prin OnlyFans. De un succes real se bucură creatorii de conținut care sunt inventivi și care realizează materiale de calitate pentru abonați. Cu cât dedici mai mult timp ședințelor foto și montajelor, cu atât ai șanse mai mari să te remarci și să atragi un număr mare de abonați, care să plătească tot mai mult pentru a primi acces la ceea ce postezi. 

Taxe Only Fans (Cum declari veniturile)

În România, orice venit realizat prin OnlyFans este supus impozitării. Începând cu 1 ianuarie 2023 și cu noile reglementări fiscare, taxele s-au mărit. Declararea veniturilor se face prin declarația unică, care se depune anual la ANAF.  Procesul exact pentru declararea și plata impozitelor va depinde de fiecare caz în parte, în funcție de modul în care îți desfășori activitatea (PFA, SRL sau alt tip de entitate comercială).

În cazul în care ești creator de conținut pe OnlyFans în România, este indicat să apelezi la serviciile unui contabil pentru a te asigura că îți desfășori activitatea în mod legal și că nu vei fi amendat pentru diverse nereguli.

Cum creezi cont pe Only Fans

Pentru a crea un cont pe OnlyFans, urmează pașii de mai jos:

  1. Accesează site-ul web OnlyFans la www.onlyfans.com
  2. Click pe butonul „Înscrieți-vă” din colțul din dreapta sus al paginii de pornire.
  3. Introdu adresa ta de e-mail, creează o parolă și alege un nume de utilizator.
  4. Selectează tipul de cont, fie creator, fie abonat. Dacă dorești să fii creator, va trebui să furnizezi câteva informații suplimentare despre tine, cum ar fi numele complet (din cartea de identitate) data nașterii și tipul de conținut pe care intenționezi să îl distribui.
  5. Acceptă termenii și condițiile și politica de confidențialitate OnlyFans.
  6. Click pe butonul „Înscriere” pentru a crea contul.
  7. După ce ai creat contul, poți începe să personalizați profilul, să setați tarifele de abonament și să încarci conținut pentru a-l distribui abonaților (dacă ești creator). Dacă ești abonat, poți să alegi creatorii al căror conținut ești interesat să îl vizualizezi.

OnlyFans sau Videochat? Ce alegi?

Atât crearea de conținut pe OnlyFans, cât și jobul de model de videochat pot să îți crească veniturile și te pot ajuta să ai stilul de viață mult visat. Odată ce știi ce înseamnă videochat, cu siguranță poți sesiza și diferențele care există între cele două domenii de activitate. Ambele vin cu o serie de avantaje și dezavantaje pe care este bine să le cunoști înainte să iei o decizie. 

În primul rând, atunci când faci videochat, nu trebuie să te preocupe situația contabilă. Desigur, acest lucru este valabil în cazul în care ești angajata unui studio profesionist. Odată ce ai încheiat un contract de muncă, singura ta preocupare va fi să îți crești constant comunitatea și să încasezi cât mai mulți bani, fără să ții legătura cu contabilul și fără să te asiguri că actele sunt depuse la timp pentru a evita amenzile. 

Mai mult decât atât, este diferit să îți desfășori activitatea acasă sau la studio. Atunci când ești creator de conținut pe OnlyFans trebuie să investești în echipamente și să rezervi cel puțin o încăpere din locuință pentru realizarea materialelor foto sau video. Ține cont de faptul că, cu cât conținutul este unul mai de calitate, cu atât ai șansa de a câștiga sume mai mari. Într-un studio de videochat nu vei avea această grijă, deoarece amenajarea este una profesionistă și echipamentele tehnice îți stau la dispoziție fără să fie nevoie să aloci un buget pentru acestea. 

Nu în ultimul rând, una dintre principalele probleme ale creatorilor de conținut, mai ales la început, este că nu știu ce tip ce content ar trebui să livreze pentru a atrage cât mai mulți urmăritori. Într-un studio lucrezi din start cu site-uri videochat de nivel internațional, unde îți va fi mult mai ușor să te integrezi și să ai succes.

Indiferent de opțiunea pe care o vei alege, cel mai important lucru este să fii pozitivă și să muncești pentru a-ți îndeplini toate dorințele. În calitate de model de videochat sau de creator de conținut pe OnlyFans poți să obții venituri foarte mari, care să îți asigure stilul de viață spre care țintești și pe care, acum, îl poți avea mult mai ușor și mai rapid. 

RELATED POSTS
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments