Masturbarea La Femei

Masturbarea la Femei

Deși suntem în secolul 21, multe femei nu au absolut nicio idee despre cum le funcționează corpurile. Nu știu ce le place cu adevărat sau cum își doresc să fie atinse pentru a ajunge la orgasm. Cred că știm cu toții cât de important este să ai o viață sexuală împlinită. Însă, sexul implică ambii parteneri, prin urmare și pe tine. Tocmai de aceea masturbarea la femei nu ar trebui să fie un subiect tabu. Nu este. Este cea mai eficientă modalitate prin care îți poți descoperi propriul corp, prin care poți înțelege ce, cum și când te stimulează, pentru a ști ce să-i ceri partenerului tău sau pentru a-l ghida.

Ceea ce trebuie să înțelegi o dată pentru totdeauna este că e în regula să îți oferi și singură plăcere. Ai dreptul să fii satisfăcută și să poți ajunge la orgasm ori de câte ori vrei tu, prin urmare, da, și femeile se masturbează, nu doar bărbații. Și până la urmă, este o normalitate, chiar dacă societatea consideră masturbarea un subiect rușinos. E cazul sa renunțăm la prejudecăți și inhibiții. Tocmai de aceea în acest articol o să dezbat pe larg acest subiect.

De ce este importantă si care sunt avantajele masturbarii feminine?

Sunt foarte multe concepții greșite privind răspunsul la întrebarea “De ce se masturbează femeile?”.  Majoritatea crede că aleg să se autosatisfacă doar femeile care nu au o viață sexuală activă sau cele care nu sunt mulțumite de partenerii lor actuali. Ceea ce este total greșit.

Indiferent că ești singură sau chiar dacă ai deja un partener, masturbarea este foarte importantă dacă vrei să-ți descoperi latura erotică, să ai mai multă încredere în tine și să înțelegi efectiv cum funcționează corpul tău. Prin explorarea propriului corp, îți descoperi propria sexualitate. Înțelegi și înveți la ce stimuli reacționezi și care este cea mai rapidă cale de a ajunge la orgasm. O dată ce tu știi asta, îți poți ghida mult mai ușor partenerul și puteți avea o viață sexuală împlinită, unde cuvântul plăcere, este pe ordinea de zi și nicidecum ceva de neatins.

Pe de alta parte, nu știu dacă ești conștienta dar sunt femei care nu au ajuns nici măcar o dată la orgasm alături de partenerii lor. Știi cum se traduce asta? Prin frustrare, stres continuu și de cele mai multe ori, distanțare. Este deja o certitudine că viața sexuală joacă un rol important în viața de cuplu. Să recunoaștem! Cu cât ești mai satisfăcută, cu atât ești mai plină de viață, mai creativă și ai mai multă încredere în tine. Și aici masturbarea joacă un rol important, pentru că dacă tu ca femeie nu îți explorezi cele mai năstrușnice dorințe, cu atât mai greu îi va fi și partenerului tău. Nu pentru că nu este suficient de bun ci pentru că nu va avea ghidare din partea ta. Comunicarea aici joacă un rol important. Ori, cum ai putea să comunici cu cel de lângă tine dacă tu nu știi de fapt nimic despre corpul tău, despre dorințele tale și despre “butoanele” care îți pun sângele în mișcare. Prin urmare, explorează-te și iar explorează-te și scapă de tensiunile acumulate de pe o zi pe alta.

Este momentul tău și doar al tău în care îți poți da frâu liber imaginației pentru a descoperi lucruri pe care poate nu le știai despre tine. Ia-o ca pe o investiție pe termen lung pentru starea ta de bine, deoarece senzațiile pe care le simți atunci când te autosatisfaci te vor ține deoparte, cel puțin o perioadă, de grijile cotidiene. Gândește-te de câte ori ai ajuns acasă epuizată și încărcată de griji și frustrări după o zi tumultuoasă la job. Și acum imaginează-ți cum ar fi să îți aloci un moment doar pentru tine, în care să te poți relaxa și destresa. Există oare medicament mai bun chiar și pentru depresie? Hm.. nu știu ce să spun.

Nici măcar nu contează dacă ești într-o relație sau nu. Indiferent de situație, masturbarea la femei este o activitate perfect normală și chiar necesară dacă vrei să fii bine cu tine sau să ai o relație care funcționează. Și beneficiile nu se limitează doar aici. Se spune că masturbarea:

 • Îmbunătățește calitatea somnului;
 • Reduce durerile menstruale prin eliminarea presiunii asupra abdomenului;
 • Îți întărește musculatura vaginului, prin urmare vei avea o viață sexuală mai activă;
 • Previne infecțiile, datorită lubrifierii care elimină bacteriile;
 • Previne incontinența urinară, o problemă des întâlnită la femei;
 • Poate ameliora și efectele neplăcute ale menopauzei, deoarece crește fluxul sangvin în zona vaginului în timp ce te masturbezi.

 

Sună bine, nu?

Când si cat de des ar trebui să te masturbezi?

Acum că ai înțeles, sper, că masturbarea este absolut normală și la femei și că are o mulțime de beneficii, probabil te întrebi când și cât de des ar trebui să te masturbezi. Eu ș zice că ori de câte ori simți că hormonii tăi au luat-o razna și că trebuie să iei problema în propriile tale mâini, atâta timp cât nu exagerezi. Ce înseamnă asta? Ei bine, aici vorbim de limite, în sensul că, atâta timp cât nu îți afectează stilul de viață, nu îți provoci autovătămări și nu îți afectează viața de cuplu, poți continua liniștită să îți explorezi propriul corp și să te lași pradă plăcerilor nebănuite. Nu este o regulă că ar trebui să faci asta săptămânal sau de mai multe ori pe săptămână. Este în funcție de fiecare persoană, de nevoile pe care le ai și ține efectiv de modul în care gestionezi toată treaba asta.

Simți nevoia să o faci și de trei ori pe săptămână? Minunat! Pur și simplu fă-o dacă acest obicei nu îți cauzează probleme de ordin social. Ține minte, masturbarea este un act menit să te ajute, nu să te încurce. În momentul în care simți că lucurile scapă de sub control, de-abia atunci ar trebui să îți pui semne de întrebare. Însă, sunt foarte rare cazurile în care masturbarea devine patologică și de obicei în situațiile de genul acesta, vorbim de alte patologii care deja sunt prezente, nicidecum că masturbarea le-ar genera.

Tehnici de masturbare pentru femei

Aici lucurile sunt mai interesante.

Tot am vorbit despre autostimulare, hai să vorbim și despre tehnicile prin care poți ajunge la orgasm, ce spui? La bărbați, lucurile sunt destul de clare și simple, nu-i așa? Însă, atunci când vorbim despre cum se masturbează femeile, lucrurile devin din ce în ce mai interesante. Sunt o mulțime de metode prin care îți poți activa simțurile și sunt convinsă că la unele nici măcar nu te-ai gândit.

Hai să vedem despre ce este vorba!

În primul rând, ar trebui să știi că sunt mai multe tipuri de masturbare din care poți alege, sau de ce nu, să le încerci chiar pe toate, în funcție de zona pe care vrei să o stimulezi:

 

 • Clitoridian;
 • Vaginal;
 • Vaginal+ clitoridean;
 • Anal;
 • Zone erogene.

 

Cele mai eficiente tehnici de masturbare care îți vor dezlănțui toate simțurile:

 Stimularea manual

Este una dintre cele mai folosite și simple metode prin care îți poți stimula clitorisul pentru a ajunge la orgasm. Cred că știi deja că clitorisul este responsabil de cele mai intense senzații și că nu ar trebui să te concentrezi doar pe penetrare. Până la urmă, vârful sau are mai mult de 8000 de terminații nervoase care sunt o adevărată mină de aur atunci când vorbim de placere, placere și iar placere. Și chiar dacă ești într-o relație, necesită timp până tu și cu partenerul tău veți ajunge să vă cunoașteți suficient de bine pentru a avea partide de sex cu happy-ending, tocmai de aceea nu trebuie să neglijezi clitorisul. El doar așteaptă puțină atenție și o dată ce înveți cum să te joci cu el, te va răsplăti pe măsură.

Cum o poți face? Folosești degetele, fie printr-o mișcare de du-te vino, fie printr-o ușoară apăsare, fie printr-o mișcare circulară. Stai fără grijă, este un punct atât de sensibil și de “receptiv”, încât este suficient să testezi terenul cu degetele și îți dai seama numaidecât ce trebuie să faci mai departe. Important este să te lași ghidată de simțuri.

După ce atmosfera “se încinge”, îți poți introduce un deget și în vagin dacă vrei să ai parte de senzații și mai tari. Aici este foarte important să te concentrezi pe mișcările la care observi că reacționezi: circulare, du-te vino, mai rapid sau mai lent. Observă la ce reacționează corpul tău dacă vrei să tragi lozul câștigător. 

Stimularea cu un vibrator

O altă metodă care funcționează de minune este stimularea vaginului cu ajutorul vibratorului. Vibrațiile intense pe care aceste jucării sexuale le transmit, te vor ajuta să ajungi rapid la orgasm. Cu toate acestea, este nevoie să te deconectezi de tot ce este în jurul tău, să fii atentă la mișcări și să te concentrezi pe a-ți activa toate simțurile. Dacă nu ai deja un vibrator, îți recomand să dai un search și să îl alegi pe cel care crezi că ți s-ar potrivi. Magazinele comercializează diverse mărimi, cu diverse forme și o multitudine de variante privind puterea vibrațiilor. Cu siguranță vei găsi ceva, fix pe măsura așteptărilor tale.

Vestea bună este că îți poți achiziționa un vibrator și pentru stimularea clitorisului care funcționează de minune și chiar intensifică la maxim senzațiile. Ție ce ți se pare mai interesant? Un vibrator pentru stimularea vaginului sau a clitorisului? Sau amândouă?

Stimularea cu jetul de la duș

Ce se întâmplă sub duș este secretul nostru, nu-i așa? Cred că este una dintre cele mai practice și eficiente metode dacă îi putem spune așa. Dacă nu ai încercat până acum, lucrurile sunt foarte simple: atunci când ești în duș sau în cadă, poziționează jetul de apă către clitoris, vagin sau sâni și joacă-te cu presiunea și temperatura apei. De ce? Nu vreau să îți dezvălui prea multe dar îți spun doar atât: orgasm exploziv. Cele mai nebănuite senzații îți vor invada întregul corp!

Stimularea prin intermediul fanteziilor

Care este cea mai arzătoare fantezie a ta? Trage aer adânc în piept și lasă-te prinsă în miraj. Imaginează-ți cu lux de amănunte fiecare detaliu, fiecare atingere, controlează-ți respirația și vei simți senzații nebănuite în tot corpul, doar prin puterea gândului. Ai încercat până acum? Dacă nu, să încerci numaidecât. Vei simți fiori în tot corpul și-ți vei materializa cele mai arzătoare fantezii.

Stimularea prin explorarea propriului corp

Unul dintre cele mai mari beneficii ale masturbării este că te ajută să-ți descoperi propriul corp. Ce spui să începi explorarea? Atinge-ți fiecare centimetru din corp cu atingeri delicate și insistă acolo unde simți un fior de căldură. Nu numai că te va ajuta să te destinzi dar cu ocazia asta afli și unde vrei să fii atinsă de partenerul tău. Data viitoare tu vei fi cea care îl va ghida către punctele care îți aduc placere. Oricum ar fi, clar ești în avantaj.

 

Stimularea cu ajutorul pernei

Cine spune că perna este doar pentru dormit? Cele care nu au încercat să scape de tensiune și să aibă orgasm cu ajutorul ei! Pe cât de simplu, pe atât de eficient. Tot ce trebuie să faci este să te freci de pernă înainte și înapoi, fie cu mișcări lente, fie cu mișcări rapide. Alternează până când fiorii vor pune stăpânire pe corpul tău și îți garantez că nu vei regreta! Nici măcar nu trebuie să te ridici din pat sau să depui prea mult efort! Atât de bine funcționează metoda asta!

 

Stimularea anala cu ajutorul jucariilor sexuale

O metodă mai tabu și mai rar folosită în rândul femeilor, însă cu un orgasm destul de intens dacă ai la îndemână suficient lubrifiant. Ai nevoie de o jucărie sexuală dacă vrei o penetrare adâncă și implicit senzații mai tari. Mișcările ar trebui să fie în funcție de cum te simți tu confortabil și de modul în care răspunzi la stimuli.

Stimularea vizuala cu ajutorul filmelor porno

Ceea ce ochii văd, mintea prelucrează! În cazul tău și mai ales dacă nu ai o viață sexuală activă, funcționează perfect un film porno. Îl poți urmări alături și de iubitul tău dacă vreți să adaugați sare și piper relației voastre. Și în acest caz, lucrurile sunt cât se poate de simple: apasă butonul de play și vei vedea ce se întâmplă. Scenă după scenă, toate simțurile îți vor lua foc și vei trăi fiecare moment la intensitate maximă.

Sfaturi pentru o masturbare cat mai satisfacatoare: ce trebuie sa stie fetele

După atâtea tehnici eficiente de masturbare la femei, trebuie să știi că ele funcționează perfect dacă ții cont de câțiva pași esențiali.

În primul rând, asigură-te că te afli într-un mediu potrivit, intim, care îți va permite să-ți dai frâu liber imaginației și să nu te jenezi. Este extrem de important dacă vrei să ajungi la orgasm. După ce te-ai asigurat că nu te va deranja nimeni și că poți chiar și să țipi liniștită de plăcere, condimentează-ți atmosfera. Poate fi vorba despre o lumânare parfumată, de un pahar de vin bun sau chiar de o lenjerie sexi care te face să te simți bine în pielea ta.

Apoi, eliberează-ți mintea de toate gândurile de peste zi și concentrează-te doar asupra momentului dacă vrei să îl simți la intensitate maximă. Acum este momentul tău și trebuie să profiți la maxim de el. Tu ești cea mai importantă persoana acum, nu acel coleg care te-a supărat peste zi sau acel proiect care nu a ieșit așa cum ți-ai dorit. Doar tu contezi.

Asigură-te că ai și un lubrifiant la îndemână dacă nu ai răbdare să aștepți prea mult și vrei ca lucrurile să meargă ca “unse”. Foarte important este și să nu te axezi doar pe o singură parte a corpului. Până la urmă, masturbarea este în primul rând despre explorare și nu există metode de masturbare la femei care să nu funcționeze, atâta timp cât le încerci. Fii curioasă!

Și nu în ultimul rând, fii pregătită să te lași purtată pe culmile cele mai înalte ale orgasmului. Nu te jena să te exteriorizezi și lasă deoparte inhibițiile dacă vrei ca într-adevăr să funcționeze. Rezultatele sunt peste așteptări dacă îți dai voie să explorezi și nu te reții de la nimic.

Exista si efecte negative ale masturbarii la femei?

 

Acum pe final, sunt convinsă că te întrebi dacă masturbarea are și efecte negative. Parcă sună prea bine, nu-i așa? Stai liniștită. După cum spuneam, atâta timp cât nu te refugiezi efectiv în această activitate și nu îți afectează viața de zi cu zi, relațiile cu cei din jurul tău, totul este în regulă.

 

Doar dacă te autosatisfaci în mod excesiv, pot apărea efecte, precum:

 

 • Apetit sexual extrem de crescut și implicit dorința de a te autosatisface continuu;
 • Iritații provocate de obiectele folosite dacă nu le manevrezi cu grijă;
 • Infecții dacă nu ai grija de igiena ta intimă, dar sunt convinsa că nu este cazul la tine;
 • Detașare față de partener dacă te autosatisfaci excesiv și frustrare că în cazul unui act sexual nu poți ajunge la fel de ușor la orgasm.

 

Secretul este să nu te refugiezi în permanență într-o lume a fanteziilor și să nu uiți de viața ta socială. Folosește masturbarea ca un instrument care să îți aducă un plus valoare, care să adauge fix atâtea condimente cât îți trebuie să fii bine cu tine dar și cu cei din jurul tău.

 

Ce spui? După toate aceste informații, ești pregătită să ai parte de senzații tari și să te bucuri de toate beneficiile autostimulării? Eu zic că, da! Așa că, dă-ți întâlnire cu tine și sunt convinsă că nu vei regreta!

RELATED POSTS
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments